onsdag 1 februari 2012

S-O Larsson!

Sven "Olov" Larsson.

41 år, fiskat hela sitt liv. Han har bott i stockholm i 15 år. Men efter att ha bott där och levt "Stadslivet" så längtade han upp till Norrbotten och dens Natur.
När han väl hade flyttat upp till Norbotten så startade han företaget "Mieko Fishing". Företaget har nu funnits i 5 hela år. När han bodde i Stockholm så jobbade han med Import och villa skapa ett eget varumärke och då skapades "Mieko Fishing".

Varumärket "Mieko Fishing" finns både i webshop ( http://www.miekofishing.se/) och i en butik i Luleå tillsamans med massa andra varumärken.



- Jag ville jobba med något jag gillar, därför startade jag Mieko Fishing. Det går ut på att göra något man gillar och samtidigt göra ett sådant bra jobb som möjligt!

- Om man ska starta eget företag och bli lika framgånsrik som Mieko Fishing, vad tycker du man ska göra? Några tips?

Man skall undersöka marknaden först, hur ser konkurrensen ut? Vilka är konkurrenter, finns det möjligheter att lyckas? Har man den ekonomiska uthålligheten som krävs, varför skall kunderna välja just dig? Sen måste man vara beredd att jobba hårt (sitter själv på jobbet nu :-)

Det är stenhårt jobb och man måste ställa sig frågan om man är beredd på det.
Det jag gillar med fiske är att hitta nya tekniker, nya vatten, beten mm. Det är därför jag gillar hällefisket. Det är relativt outvecklat och man hittar många nya tekniker som fungerar, ex drop shot på hälle. Jiggskallen man kan tackla på sidan så den simmar som en skadad fisk m.m. Sånt är inspirerande, Sen är det en hyfsad fight också ;-)

När han inte jobbar så är hans främsta intressere självklart att fiska! Han gillar även att träna, åka skidor, springa och gymma. Han har även en dotter på 19 år som bor i Piteå.

Han har även haft en hund "Biffen" som tyvärr gick bort i lördags.

R.I.P!

- Han var en riktig vän! Han var med på allt, fiske, träning, och jobb.
Tragiskt nog så vart han överkörd utav ett tåg. Biffen vart 9 månader.


Denna rejäla Hälleflundra är hela 177cm lång. Imponerande!









3 kommentarer:

  1. Kanonreportage . Roligt med en intervju av Mieko Cupens general .

    SvaraRadera
  2. Tackar. Till våren så kommer det också att komma massor med filmer till bloggen, jag ska köpa en "GoPro" kamera... Ska alla fal försöka att få tag på en.

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat grabben . Blivande reporter månne :) // "Farsan" LJUSNE JPM

    SvaraRadera